Product: publicatie GA fietsen - Ronde van de Regio
Opdrachtgever: Programmabureau Regiovisie Groningen-Assen
Uitvoering: 2012-2014
Oplevering: 24 juni 2014

Samen met Onderzoek-en tekstbureau Willy van der Schuit heb ik de de fietsgids GA fietsen. Oneindig mooi fietsen door 2 provincies langs 14 routes in 12 gemeenten in de regio Groningen-Assen gemaakt. Onze inspirerende samenwerking heeft een prachtige publicatie opgeleverd, een boek dat er mag zijn: niet alleen door zijn inhoud, maar zeker ook door zijn vormgeving.

De gemeenten Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Slochteren, Ten Boer, Winsum en Zuidhorn in de provincie Groningen en Assen, Noordenveld en Tynaarlo in de provincie Drenthe hebben elk hun eigen unieke kenmerken. Samen vormen ze een bijzonder gebied. In GA fietsen maakt de lezer in tekst en beeld kennis met de verschillende landschappen, de natuur, de architectuur en de geschiedenis van de regio Groningen-Assen. De routes, de teksten en de foto´s prikkelen om eens op een andere manier naar de omgeving te kijken. 
De teksten worden ondersteund met historische foto´s en nieuwe foto´s van fotograaf Ewoud Rooks. 

Het boek bevat 218 pagina´s. Bij elke route is een routekaart opgenomen. Ook is een losse overzichtskaart toegevoegd.

Research, tekst & samenstelling: Marja Kiel en Willy van der Schuit
Fotografie: Ewoud Rooks
Ontwerp en vormgeving: Studio Pek & Veren, Martijn Halie
Opmaak: Lodi Grafisch Ontwerp, Gabor Lodi
Uitgever: In Boekvorm Uitgevers bv  

Het Programmabureau Regiovisie Groningen-Assen is een regionaal samenwerkingsverband tussen de provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten: Assen, Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Noordenveld, Slochteren, Ten Boer, Tynaarlo, Winsum en Zuidhorn. Zij werken samen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling met als doel meer kwaliteit in en voor de regio te bereiken. Deze kwaliteit wordt bereikt door een gemeente- en provinciegrens overschrijdende samenhangende aanpak van wonen, werken, mobiliteit en landschap waarbij duurzame ontwikkeling voorop staat.

Projecten Onderzoek en Tekst Chestnut Teksverzorging