Product: draaiboeken fietsroutes Ronde van de Regio
Opdrachtgever: Programmabureau Regiovisie Groningen-Assen
Uitvoering: 2012-2013
Oplevering: november 2013


Eind 2012 is Chestnut Tekstverzorging samen met Onderzoeks- en tekstbureau Willy van der Schuit en Verbeelder Oebele Gjaltema gestart met het maken van draaiboeken bij veertien fietsroutes van de Ronde van de Regio in opdracht van het Programmabureau Regiovisie Groningen-Assen. Elk draaiboek bevat een aantal Points of Interest die telkens met een hoofdverhaal en verdiepingen zijn uitgewerkt in tekst en beeld. De draaiboeken kunnen worden ingezet bij het maken van een app bij de fietsroutes, een routegids, een website en andere media.

Oebele Gjaltema was vooral betrokken bij het uitzetten van de hoofdlijnen en het leveren van nieuw fotomateriaal. Willy van der Schuit en Marja Kiel hebben zich gestort op het zoeken naar informatie en oud foto- en filmmateriaal en op het schrijven van teksten. Tijdens het schrijven en redigeren bleek dat zij elkaar haast naadloos aanvullen: mede daardoor was dit een bijzonder inspirerend creatief proces .

De coördinatie van het project ligt in handen van Martha Buitenkamp (Bureau Anantis) en Elzaline Schriever. De routes zijn tot stand gekomen i.s.m. Henk Valstar (Recreatieschap Drenthe) en Aalf Aalfs. Het digitaliseren van de routes is in handen van Dirk Jan Lekkerkerker (Bureau voor Coaching)

Het Programmabureau Regiovisie Groningen-Assen is een regionaal samenwerkingsverband  tussen de provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten: Assen, Bedum, Groningen, Haren, Hoogezand-Sappemeer, Leek, Noordenveld, Slochteren, Ten Boer, Tynaarlo, Winsum en Zuidhorn. Zij werken samen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling met als doel meer kwaliteit in en voor de regio te bereiken. Deze kwaliteit wordt bereikt door een gemeente- en provinciegrens overschrijdende samenhangende aanpak van wonen, werken, mobiliteit en landschap waarbij duurzame ontwikkeling voorop staat.

Projecten Onderzoek en Tekst Chestnut Teksverzorging