Chestnut Tekstverzorging verricht (historisch) onderzoek en schrijft teksten voor uiteenlopende media, zoals flyers, brochures, websites, nieuwsbrieven en (historische) publicaties.


Historisch onderzoek
Historisch onderzoek verrichten is een bijzonder vak. Als historicus spit je ladingen (papieren) bronnen en literatuur door op zoek naar interessante feiten en gebeurtenissen. En je probeert dat alles samen te smeden tot een kloppend verhaal. Dat niet alleen: het moet voor de lezer ook interessant zijn om te lezen. Als alle puzzelstukjes op hun plaats vallen, begint er iets moois te ontstaan. Het eindresultaat is er pas met het bijbehorende beeldmateriaal en een passende vormgeving.

Van advertentie tot website
Chestnut Tekstverzorging verzorgt daarnaast teksten voor onder meer advertenties, brochures, folders, nieuwsbrieven, redactionele bijdragen en websites. Altijd in overleg met de opdrachtgever en altijd toegespitst op de doelgroep in heldere bewoordingen.

Chestnut Tekstverzorging werkt regelmatig samen met collega-historici, professionele fotografen, webdesigners en vormgevers.


Projecten Onderzoek en Tekst Chestnut Teksverzorging