Achter Chestnut Tekstverzorging gaat historicus, onderzoeker en tekstschrijver Marja Kiel schuil. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring in het presenteren van uiteenlopende onderwerpen voor tal van doelgroepen.


De werkterreinen van Chestnut Tekstverzorging omvatten onder meer geschiedenis, recreatie en toerisme, zorg en architectuur. Het tekstbureau realiseert projecten op maat, waaronder wetenschappelijke publicaties, bedrijfsreportages, nieuwsbrieven, folders en toeristische gidsen.

Chestnut Tekstverzorging werkt veelvuldig samen met collega-onderzoekers en -tekstschrijvers, webdesigners en vormgevers. Synergie en daarmee creatieve processen zorgen voor fraai vormgegeven producten met inhoud. Tekst, beeld en vormgeving versterken elkaar en zorgen ervoor dat de boodschap overkomt.   

Marja: “De verscheidenheid in projecten en teksten interesseert me. De uitdaging ligt iedere keer in het zoeken naar net dat ene woord, het combineren van beeld en tekst en in het vinden van de juiste toon. De boodschap moet de doelgroep raken. Ik vind het daarbij heel plezierig om samen te werken met collega-tekstschrijvers, vormgevers, fotografen en andere experts. Een pril idee dat uiteindelijk uitgroeit tot een eindproduct, waar je met z’n allen trots op kunt zijn, is een prachtig proces. Vergelijk het maar met een kastanje in de schil. Wat er onder die stekelige schil zit, is uniek: keihard met een schitterende roodbruine glans. Maar voordat je bij die kastanje bent, is er al een heel proces van groei en bloei aan vooraf gegaan. Op die manier maakt Chestnut Tekstverzorging de vertaalslag van informatie in tekst en beeld naar een duidelijk verhaal.

(foto: Ruiter Fotoreportages Scheemda)


Projecten Onderzoek en Tekst Chestnut Teksverzorging